Bibian Mentel draagt opnieuw vlag tijdens openingsceremonie

Start Paralympische Winterspelen Pyeongchang live op NPO 1

Een kleine twee weken na de Olympische Winterspelen gaan in Pyeongchang de Paralympische Winterspelen van start. Net als vier jaar geleden in Sotsji zal snowboardster Bibian Mentel de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie, die vanaf 12.00 rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO 1 

Vanavond staat Mentel ook centraal in de documentaire Bibian Mentel, negen levens. Tijdens de Winterspelen in Sotsji won ze goud op het onderdeel snowboardcross. Daarna veroverde ze nog meerdere wereldtitels. Naast haar sportieve succes is ook de strijd tegen kanker een rode draad in haar leven. 

'Vier jaar vallen en opstaan'

Dit jaar wil ze in Pyeongchang haar paralympische titel prolongeren. Vanavond zien we hoe haar leven er de afgelopen jaren uit heeft gezien. Ze besloot vlak na Sotsji om camera’s toe te laten in haar leven. De documentaire is een verslag van vier jaar van hoogte- en dieptepunten, van vallen en weer opstaan.

Iedere avond paralympisch nieuws

Vanavond blikken presentator Herman van der Zandt en rolstoelbasketballer Marc de Hond na Nieuwsuur terug op de opening van de Paralympische Winterspelen in Pyongchang. Zij zullen dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op het toernooi voor ons samenvatten. 

Paralympische Winterspelen: Openingsceremonie
12.00 uur, NPO 1 

Bibian Mentel, negen levens
21.15 uur, NPO 2

Paralympische Winterspelen: Samenvatting
22.45 uur, NPO 2 

Beeld: EPA/Vassil Donev

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons