Begrafenis Billy Graham te volgen via live-stream

Drie Amerikaanse presidenten aanwezig

De begrafenisplechtigheid van de bekende Amerikaanse evangelist Billy Graham, vandaag om 12.00 uur (Nederlandse tijd 18.00 uur) wordt uitgezonden via een livestream. Vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd zijn de eerste beelden van de plechtigheid via de stream te zien.

De uitvaartdienst vindt volgens Christianity Today plaats in een grote tent naast de Billy Grahambibliotheek in Charlotte, North Carolina. De kerkdienst zal ongeveer 90 minuten duren. Er zullen 2.300 gasten zijn, vrijwel zonder uitzondering familieleden en vertrouwelingen van Billy Graham. De plechtigheid wordt ook door drie Amerikaanse presidenten bijgewoond. Volgens de stichting van Billy Graham hebben namelijk niet alleen de huidige president Trump, maar ook Obama en Clinton hun aanwezigheid toegezegd. Franklin Graham – Billy's zoon, die inmiddels het imperium van zijn vader heeft overgenomen – zal spreken.

Doodskist getimmerd door gevangenen

Billy Graham wordt begraven in een doodskist van gefineerd triplex, ontworpen en getimmerd door gevangenen van de Louisiana State Penitentiary in Angola, Louisiana, een gevangenis met een berucht streng regime. Dit schreef Trouw eerder deze week. “Billy Graham is een eenvoudige man met een eenvoudige boodschap. Hij moest begraven worden in een eenvoudige kist," aldus een van de drie timmermannen, Richard “Grasshopper” Leggett. Hij zit op beschuldiging van moord een levenslange gevangenisstraf uit, maar bekeerde zich in gevangenschap. De opdracht Grahams kist te timmeren, gaf gevangenen als Leggett de kans hun geloof op de diepste manier te belijden, aldus de door Graham sterk geïnspireerde gevangenisdirecteur.

Aan de doodskist van Billy Graham is in de ruim tien jaar na voltooiing niets veranderd. Wel staan de namen van de drie bekeerde timmermannen op verzoek van zoon Franklin Graham in de kist gebrand.

Bijzonder verhaal: de kist van Billy Graham

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons