Bankier van het Verzet krijgt Gouden Film

Meer dan 100.000 bezoekers voor oorlogsdrama in 10 dagen

In tien dagen heeft de film Bankier van het Verzet al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Hiermee wint het oorlogsdrama van Joram Lürsen de Gouden Film-status.

De prijs werd afgelopen zaterdag door hoofdrolspeler Barry Atsma overhandigd aan de familie Van Hall, regisseur Joram Lürsen en producent Sytze van der Laan. Bankier van het Verzet is de eerste film in 2018 die de Gouden Film heeft gekregen.

Vergeten oorlogshelden

Bankier van het Verzet vertelt het verhaal van de broers Van Hall. Samen met zijn broer Gijs zet Walraven van Hall een riskante constructie op om grote leningen af te sluiten, waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Het is de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters uit de Nederlandse Bank gesluisd. 

Nu in de bioscoop

Bankier van het Verzet ging op 8 maart in première en bereikte in tien dagen de Gouden Film-status. De Evangelische Omroep is co-producent van deze film. Momenteel draait Bankier van het Verzet in meer dan honderd bioscopen.

Beeld: Mark van Aller

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons