Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Want, zegt de voorganger: "Gods liefde is onvoorwaardelijk"

Een kerk in het Amerikaanse Columbia, Maryland, had een wel heel origineel idee om meer bezoekers naar de dienst te trekken: de Destiny Church gaf vijf tweedehandsauto’s weg aan kerkgangers. Dat meldt Nu.nl, in de rubriek ‘opmerkelijk’.

De auto’s werden weggegeven op basis van loting. Dit ter gelegenheid van de eerste samenkomst in het nieuwe kerkgebouw, schrijft Nu.nl op basis van een uitgebreid artikel in The Washington Post. Deze krant meldt dat de kerk voorheen samenkwam in het gymlokaal van een plaatselijke highschool.

Meer dan een reclamestunt

Volgens voorganger Stephen Chandler was het nadrukkelijk meer dan een uitgekookte reclamestunt. Hij stelt dat deze weggeefactie een mooie manier is om te laten zien dat “Gods liefde onvoorwaardelijk is”. Daarbij verwijst hij naar Jezus, Die brood en vis aan de mensen gaf.
De website ChristianPost.com weet te melden dat het om een (gebruikte) Toyota Corolla, een Nissan Sentra, een Ford Espace en een Dodge Journey ging. Stephen Chandler verklaarde dat deze auto’s (gekocht bij een lokale dealer) zijn betaald uit een speciaal fonds, waarvoor een deel van de tienden zijn gebruikt die de kerk van haar leden ontvangt.  

Een noodlijdend gezin

Trekt de Destiny Church op een doorsnee zondag pakweg tussen de duizend en de elfhonderd bezoekers (vooral Afro-Amerikanen), afgelopen zondag waren het er maar liefst 2.500.
Omdat er – mede dankzij allerlei advertenties – zoveel mensen op afkwamen, werden er in totaal vier diensten gehouden. Per keer werd één auto weggegeven, aan het eind van elke samenkomst. Volgens The Washington Post ging de vijfde auto naar “een noodlijdend gezin”.

Beeld: Facebookpagina Destiny Church

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons