Andries Knevel voor het eerst in 'De Kapel'

'Wat een gave, en wat een opgave!'

Iedere zondagmorgen verzorgt een voorganger of dominee na Nederland Zingt op Zondag een overdenking in De Kapel. Vanaf zondag is ook Andries Knevel regelmatig te zien in deze korte uitzending op zondagmorgen.

“Best spannend,” vindt Andries. “Ik ben wel gewend om te spreken voor grote groepen en kerken, en om geloofsgesprekken aan tafel te voeren, maar dit is nieuw voor me. Ik mag in ongeveer acht minuten iets delen over een tekst uit de Bijbel en die toepassen op het leven van de kijkers.” Acht minuten is niet lang, maar Andries beschouwt het als een ‘prachtige kans’. “Iedere zondag wordt toch maar op deze zender van de Publieke Omroep het evangelie verkondigd. Wat een gave, en wat een opgave! De eerste opname voor het programma is achter de rug en ik hoop dat er nog veel zullen volgen.”

'Hier kijken we God recht in het hart'

De meditatie gaat vanmorgen over Micha 6:3: ‘Mijn volk, wat heb Ik u aangedaan, waarmee heb Ik u vermoeid? Getuig tegen Mij.’ Voor Andries een indrukwekkende tekst, omdat we God hier recht in Zijn hart kijken. “Hij gaat namelijk niet beschuldigen, maar zelf in de beklaagdenbank zitten. Toen, in de tijd van Micha, en vele jaren later op Golgota. Daarom is dit gedeelte uit Micha mede een tekst voor de lijdenstijd.”

De Kapel, zondag 4 maart 9.55 uur | NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons