Amerikaanse zanger Matthew Ward geeft drie concerten in Nederland

Zanger bekend van trio 2nd Chapter of Acts

De Amerikaanse zanger Matthew Ward (1958) komt voor een drietal concerten naar Nederland. Matthew zong jarenlang samen met zijn zussen Annie en Nellie in de wereldberoemde christelijke formatie 2nd Chapter of Acts. Toen dit trio in 1988 stopte ging Matthew solo verder. Inmiddels heeft hij al een flink aantal solo-cd’s op zijn naam staan. 

In 1987 zong je op de EO Jongerendag. Wat herinner je je daar nog van?
"Dat was een optreden met 2nd Chapter of Acts," antwoordt Matthew. "Ik vond het een fantastische dag. Het is hoe dan ook altijd geweldig om in Nederland te zijn; ik zie daarom enorm uit naar de komende concerten.”

2nd Chapter of Acts stopte in 1988. Hebben jullie daarna ooit nog samen gezongen?
"2nd Chapter of Acts verzorgde na 1988 nog de muziek voor een theaterstuk rondom de boekenserie The Chronicles of Narnia van C.S. Lewis. Ook hebben we samen gezongen bij de begrafenis van onze oudste broer. Maar een echte reünie is er nooit gekomen."

Welk lied zing je zelf graag?
"Het nummer Love. Dat heb ik zelf geschreven en gaat over de liefde van mijn moeder. Zij stierf aan een hersentumor toen ik nog heel jong was. Ik herinner me vooral dat zij altijd veel vóór en met mij bad. Jaren later ontdekte ik dat ik op precies dezelfde manier met mijn kinderen bad. Dat was de inspiratie voor het lied Love."

Wat kunnen we verwachten tijdens de concerten in Nederland?
"Ik zal een aantal geweldige liederen zingen, zoals It’s Alright, Psalm 61, Most High, Bring me to the Cross, Who is like you Lord?, There is a Redeemer, To the King, I will Worship You, Easter Song, My Jesus I love Thee en nog veel meer nummers. Verder gaan we ook een aantal bekende liederen van 2nd Chapter of Acts zingen. Ik denk dat velen van jullie die nog wel kennen. Elise Mannah en Eveline Cocu zingen mee deze avonden. Ik zie uit naar prachtige concerten, waarin we vooral Gods trouw centraal willen stellen."

Prachtige stem

Elise Mannah: "Ik heb vroeger veel naar Matthews prachtige stem geluisterd, want ik draaide de 2nd Chapter of Acts-cd's van mijn ouders grijs. Ik vind het dan ook geweldig om samen met Eveline en Matthew tijdens de avond een aantal songs te mogen zingen." 

Tickets Matthew Ward in concert:

Woensdag 21 maart 2018    Zwolle

Donderdag 22 maart 2018   Haastrecht

Zaterdag 24 maart 2018      Dordrecht

2nd Chapter of Acts | Jongerendag 1987

Matthew Ward | Love

I walked in her room
and saw her there
She knelt so quietly
I knew she was in prayer
There was a presence in the room
I'd felt before, but I was frightened
So I turned and closed her door

Love was calling out my name
Love was calling out my name

Looking back on that day,
It's plain to me
My momma's heart
was crying out for my release
It took years for me to be
finally free
Her prayers were answered,
though she never lived to see

Love has the power
to make the weakest man tower
to make the strongest man cower
God has no end to His power

Love is a fire
whose flames reach higher and higher
Love burns with endless desire
to see us whole

I understand my mother's heart for me
Wanting Jesus to make me all that I could be
Now the situation's changed, I'm on my knees
Praying for my baby's eyes to some day see that

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons