3,1 miljoen kijkers voor The Passion

The Passion raakt gevoelige snaar in de Bijlmer

in Christelijk Nieuws

De achtste editie van The Passion heeft gisteren een gevoelige snaar geraakt in de Bijlmer. En niet alleen bij de inwoners van Amsterdam Zuidoost, maar ook bij de ruim 3,1 miljoen kijkers die het muzikale paas-evenement thuis live via televisie volgden. Op social media werd massaal gereageerd op de paasvertelling die dit jaar werd gepresenteerd door Noraly Beyer.

Het aanwezige publiek reageerde hoorbaar enthousiast toen zij de conclusie trok dat de Bijlmer alsnog de stad van de toekomst is geworden. En niet in de laatste plaats vanwege het succesvol samenleven van mensen met zulke verschillende achtergronden. Het thema ‘Ik zie jou’ werd door de cast en het Bijlmer-koor op indrukwekkende wijze vertolkt.
Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh over de muzikale paas-evenement in haar stadsdeel: “We waren een super trotse gastheer van deze editie van The Passion. Dit evenement paste ons als een jas en was echt een feest van verbinding. Verbinding tussen zo’n 130 culturen en iedereen genoot. Ik heb veel waardering voor alle organisaties en vrijwilligers die dit mogelijk hebben genaakt.”

Kerken

In aanloop naar The Passion 2018 waren het onder andere de diverse kerken in Zuidoost die de handen ineen wisten te slaan. Coen van Loon, pastor bij de Hofkerk in Amsterdam en betrokken bij het samenbrengen van kerken in Zuidoost, zegt: “Mensen die elkaar niet eerder ontmoet hadden sloegen de handen ineen en werkten dag en nacht samen om activiteiten tot stand te brengen. Zo werden de kerken van Zuidoost op allerlei manieren zichtbaar de afgelopen periode. The Passion heeft een geweldige boost gegeven!”

Meedoen

Anders dan voorgaande jaren, werd het achtergrondkoor dit keer gevormd door lokaal talent. Door middel van audities werden ongeveer 40 mensen die wonen, werken of kerken in de Bijlmer geselecteerd voor een plek in het swingende gezelschap. De processie waarbij zich zo’n 1.000 mensen aansloten vertrok dit jaar vanaf het Bijlmermonument bij ‘De boom die alles zag’. Kijkers die vanuit huis wilden meelopen, konden zich aansluiten bij de digitale processie die ongeveer 85.000 deelnemers trok.

Cast

The Passion is een eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus en werd gisteravond live uitgezonden bij EO en KRO-NCRV. De cast van 2018 bestond uit onder anderen Tommie Christiaan (Jezus), Glennis Grace (Maria), Jeangu Macrooy (Judas), Brainpower/Gertjan Mulder (Petrus), Arjan Ederveen (Pilatus), Bert van Leeuwen (verslaggever) en Noraly Beyer (verteller).

Samenwerking

The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt jaarlijks geproduceerd door Eye2Eye Media. De Bijlmer-editie van 2018 werd mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Zuidoost, Kansfonds, Tear, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Herhaling: The Passion wordt komende zaterdag herhaald om 14:10 op NPO 1 en om 22:15 op NPO 3.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons