11.000 mensen bij The Passion

Feest van verbinding in de Bijlmer

in Christelijk Nieuws

Naar schatting ruim 11.000 mensen hebben donderdagavond in 'een gemoedelijke sfeer' het spektakelstuk The Passion bijgewoond in de Amsterdamse Bijlmer. "We waren een super trotse gastheer. The Passion paste ons als een jasje. Het was een feest van verbinding; verbinding tussen 130 culturen. Iedereen genoot'', zei stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh na afloop. Het weer zat mee, het was droog.

Hoofdrollen waren dit jaar voor Tommie Christiaan in de rol van Jezus en Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kropen in de huid van de discipelen Judas en Petrus.

De Bijlmer vormde dit jaar het decor van de achtste editie van het tv-spektakel. Het was een prominent onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer. Het thema van The Passion was dit jaar 'ik zie jou', over omzien naar elkaar. The Passion was live te zien op NPO 1.

Vorig jaar waren in Leeuwarden zo'n 16.000 mensen in de regen getuige van het paasverhaal over de laatste uren van Jezus. Toen trok de gezamenlijke uitzending van de KRO-NCRV en de EO ruim 3 miljoen kijkers.

Bron: ANP

Droom, durf, doe en deel | Jezus en de discipelen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons