Vanavond op NPO 2: Wie is Klaas Dijkhoff?

VVD-politicus te gast in 'College Tour'

in Mediatips

Bij het grote publiek werd Klaas Dijkhoff bekend als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij moest de opvang van vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde Syrië in goede banen leiden. Wie is deze VVD-politicus, die snel carrière heeft gemaakt? Vanavond is hij te gast bij Twan Huys in College Tour (NTR).

In korte tijd schopte Klaas Dijkhoff het van fractievoorzitter van de VVD in Breda tot voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Hij valt op door kordaat optreden, intelligentie en uitstraling. Diverse keren viel hij in de prijzen. Zo werd hij uitgeroepen tot politicus van het jaar en won hij het programma De Slimste Mens. Maar het overkwam hem ook dat hij werd gekozen als 'meest sexy' politicus van het Binnenhof. Het blad Esquire wees hem aan als 'best geklede man'.

Dijkhoff over huwelijk en vaderschap

Op persoonlijk vlak was 2017 een goed jaar voor Dijkhoff: hij trouwde en werd voor het eerst vader. In het interviewprogramma College Tour beantwoordt hij vragen van presentator Twan Huys en een groep studenten. 

College Tour
Zondag 18 februari, 21.05 uur, NPO 2 

Beeld: Roy Borghouts

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons