Vanavond in Van Harte: groot en klein geluk in Gorinchem

in Mediatips

Wat doe je als je partner net is overleden en zijn verjaardag komt eraan? Voor Anke Verweijen is het duidelijk wat háár Dennis had gewild: vieren! Ze vertelt er vandaag over in het EO-programma Van Harte. Annemarie Pronk bakt ter ere van een Ierse heilige die veel betekende voor de armen.

Dennis vierde het leven en greep elke gelegenheid aan voor een feestje. Voor Anke, de familie en de vrienden van Dennis is er dus geen twijfel mogelijk: we gaan zijn verjaardag vieren. In de kas, het vaste honk in Van Harte, vieren we vandaag de naamdag van Sint Brigida, een belangrijke Ierse Heilige. Zij heeft eigenhandig een klooster gesticht, waarmee ze een enorm landbouwbedrijf opzet. De opbrengst van het land verdeelt ze onder de armen. Brigida wordt de beschermheilige van de landbouw en veeteelt. Ter ere van haar bakt Annemarie Pronk (foto) vandaag met granen en noten. Bert van Leeuwen gaat in Van Harte op zoek naar groot en klein geluk in Gorinchem. Er is namelijk altijd wel reden voor een feestje.

Van Harte 
Maandag 5 februari, 18.00 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons