'Typisch Tuinzigt' vanavond van start

12-delige reeks over het bijzondere, alledaagse leven in de Brabantse volkswijk Tuinzigt

in Mediatips

De Bredase wijk Tuinzigt heeft niet altijd een goede reputatie gehad en wordt in de volksmond ook wel Tuigzigt genoemd. Maar de meeste Tuinzigters willen hun wijk voor geen goud verlaten. Vanaf maandag 12 februari volgt ‘Typisch Tuinzigt’ drie weken lang het bijzondere, alledaagse leven in deze echte Brabantse volkswijk.

Thuis in Tuinzigt

In de eerste aflevering maken we kennis met Jan Koetsier die altijd iedereen groet als hij op z'n scootmobiel een rondje door de wijk maakt. Hij probeert door te breken als dj Janoesj en runt daarvoor vanuit huis z’n eigen radiostation. De stoere en kwetsbare Carla moet na 13 jaar haar geliefde Tuinzigt dan toch echt gaan verlaten. De markante Bets probeert vanuit haar kleine, tweedehands kledingwinkeltje de buurtbewoners te helpen het hoofd boven water te houden. En de 36-jarige Hicham vindt het nu echt tijd worden het ouderlijke huis te verlaten en gaat op zoek naar een vaste baan.

In de eerste week maken we daarnaast ook nog kennis met onder meer de familie Aerts. Die hebben een jaar gespaard om de 18e verjaardag van dochter Dominique groot te kunnen vieren. En de Antilliaanse Raquel laat met haar vrolijke verschijning de zon schijnen in het winterse Tuinzigt.

Typisch Tuinzigt

In de docu-serie Typisch..! portretteert de EO – afgewisseld door BNNVARA – bewoners van tien Nederlandse wijken en gemeenten. Elke reeks duurt drie weken en wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden. De serie Typisch Tuinzigt is vanaf maandag 12 februari te zien om 19.15 uur op NPO 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons