Twintigste Naïma-vrouwendag in het teken van feest

Speciale dag voor vrouwen met moslimvriendinnen

Op 3 maart organiseert stichting Evangelie & Moslims de Naïma-vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘Celebrate’, oftewel ‘vieren’.

De Naïma-vrouwendag is bedoeld voor christelijke vrouwen met moslimvriendinnen, van wie de interesse in het christendom is gewekt. “Zo zullen er moslima’s zijn die christen zijn geworden, of een aantal die erover nadenken om die keuze te maken”, zegt Harriet Cornelius van de stichting. Volgens haar staan moslimvrouwen over het algemeen zeker open voor contact met anderen. “Moslimvrouwen kunnen zich best wel alleen voelen, en zoeken vriendschap.”

De dag vindt plaats in het gebouw van de Amersfoortse kerk Hart van Vathorst en aanmelden is nog mogelijk. “Het thema van deze vrouwendag is Celebrate omdat we de vrouwendag al 20 jaar organiseren”, zegt Cornelius. “Maar dit thema heeft voor ons ook een symbolische betekenis. Wij zien als stichting uit naar de bruiloft van de Heer, oftewel de wederkomst. Daar zullen alle volken van de aarde bij aanwezig zijn.”

Dans

Op het programma staan onder meer Bijbellezingen en een creatief gedeelte. “In de ochtend gaan we met elkaar een Turkse bruiloftsdans doen. In Turkije is dat traditie als bruidegom staat te wachten op de bruid. Het lijkt ons mooi als we de Nederlandse dames uit hun stoel kunnen krijgen.” Verder bestaat de dag uit lezingen en workshops, waarbij bijvoorbeeld gerechten uit het Midden-Oosten worden gekookt.

Liefde

Volgens Cornelius is de dag ook interessant voor vrouwen zonder moslimvriendinnen. “Mensen komen op steeds meer plekken in contact met moslims. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je door buren wordt uitgenodigd voor een feest maar niet weet wat dit betekent. Dat bespreken we ook op de dag, net zoals hoe je dit soort gelegenheden kunt gebruiken voor het evangelie. Maar denk niet: ik ga iets met moslims doen en heb binnen een jaar een aantal bekeerlingen. De motivatie voor het contact met moslims moet liefde zijn.”

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons