Tienduizenden mensen langs de weg voor Billy Graham

'Jullie aanwezigheid heeft ons geraakt'

Franklin Graham, zoon van de Amerikaanse evangelist Billy Graham, bedankt vandaag op Facebook de tienduizenden mensen die langs de route stonden toen het stoffelijk overschot van zijn vader vanaf het Training Center in Asheville werd vervoerd naar the Billy Graham Library in Charlotte (North Carolina). Billy Graham overleed eerder deze week op de gezegende leeftijd van 99 jaar.

Eerder deze week werd de route van de rouwstoet bekendgemaakt. Franklin Graham riep mensen op om zijn vader langs de route de laatste eer te bewijzen. Het bericht werd bijna tienduizend keer gedeeld op Facebook.

Zoon Franklin Graham: 'Hartverwarmend'

Tienduizenden mensen gaven gehoor aan zijn oproep om hem langs de weg de laatste eer te bewijzen. Franklin: "Ik heb mijn vader, Billy Graham, al lang geleden beloofd om hem na zijn dood terug te brengen naar Charlotte. Aan die wens hebben wij vandaag gehoor gegeven. Het was hartverwarmend om jullie liefde en troost te voelen tijdens de 3,5 uur durende rit daar naar toe. Enorm veel mensen stonden vandaag langs de weg of op viaducten. Er stonden mannen en vrouwen, ouderen en jongeren. Sommigen hielden borden omhoog met bemoedigende teksten, anderen hadden een bijbel in hun hand. Jullie aanwezigheid heeft ons bijzonder diep geraakt. Mijn vader zou bijzonder vereerd zijn geweest. Maar alle eer is voor God. Vanuit de grond van ons hart willen we zeggen: Bedankt voor jullie liefdevolle aanwezigheid."

Begrafenis

Billy Graham wordt vrijdag 2 maart begraven. Zijn oudste zoon Franklin zal in de dienst voorgaan. Bij de begrafenis worden zo'n 2300 genodigde gasten verwacht. Onder andere de (oud-)presidenten Bill Clinton, Barack Obama en Donald Trump hebben toegezegd dat ze aanwezig zullen zijn.

De begrafenisdienst is in een grote tent op de parkeerplaats van de Billy Graham-bibliotheek in Charlotte (North Carolina). De tent verwijst naar The Canvas Cathedral: een circustent in hartje Los Angeles in 1949, die het begin van Billy Grahams campagnes markeerde. "Het was Billy Grahams expliciete wens dat de uitvaartdienst het evangelie weerspiegelt," vertelt Mark DeMoss, woordvoerder van de Billy Graham Evangelistic Association. "De boodschap waar hij zich meer dan 60 jaar voor heeft ingezet."

Livestream begrafenisdienst

Hoewel de begrafenisdienst besloten is, kan iedereen meekijken via de livestream op de website Memorial Billy Graham. De dienst duurt zo'n 90 minuten en begint om 12 uur (Nederlandse tijd: 18 uur). De livestream start al twee uur voor het begin van de dienst.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons