Speciale uitzending: De nalatenschap van Nico ter Linden

Het verhaal gaat door

in Mediatips

Vanwege het overlijden van dominee Nico ter Linden zendt de EO zondag 4 februari een speciaal programma uit met een portret van Nico ter Linden. Deze predikant die op 28 januari op 81-jarige leeftijd overleed, heeft een enorme invloed gehad op het kerkelijk en geestelijk leven in Nederland. 

Hij hield het Bijbelse verhaal levend bij een breed publiek. Van zijn Bijbelse verhalenserie Het verhaal gaat – die verscheen tussen 1996 en 2003 – werden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Spraakmakend was ook de huwelijksdienst van prins Maurits en prinses Marilène, waarin prinses Juliana tegen alle gewoonten in ter communie ging.

In het programma Het verhaal gaat door – de nalatenschap van Nico ter Linden praat EO-presentator Marleen Stelling met doopsgezind predikant Henk Leegte over de overleden predikant. Jarenlang ging Leegte elke drie weken langs bij Ter Linden. Die begeleidde Leegte in het vak van predikant. De complete bibliotheek van Nico ter Linden bevindt zich in de werkkamer van Leegte, in de doopsgezinde kerk in Amsterdam. Marleen Stelling en Henk Leegte kijken in deze kamer naar een interview uit maart 2016 in het programma De Nieuwe Wereld, waar Nico ter Linden toen te gast waren. En ze onderzoeken de vraag: wat is de nalatenschap van Nico ter Linden?

Zondag 4 februari, 12.00 uur, NPO 2
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons