Podium voor pechvogels en schlemielen

Blog Olympische Spelen 2018

in Christelijk Nieuws

Terwijl helden als Kjeld Nuis en Ireen Wüst worden geroemd, sluipen de verliezers het liefst via de achterdeur van de Olympische Spelen naar huis. Niemand kijkt nog naar de pechvogels en nummers 4. Juist daarom geeft Visie hen een eerbetoon op ons ‘podium der pechvogels’.

Heel zuur

Voor Jorien ter Mors kwam een grote droom uit: een medaille op de langebaan én bij het shorttrack. Een unieke dubbel. De verrassende bronzen plak bij de relay zorgde voor ongeloof en een uitzinnige ontlading bij Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven. De 5e van het team, Rianne de Vries, stond erbij en keek er beteuterd naar. Voor haar geen medaille omdat ze niet mocht rijden in de B-finale. “We hebben vier jaar lang met z'n vijven getraind en dan wil je ook met z’n vijven op het podium staan. Het is heel zuur dat ik de blijdschap niet kan delen met mijn ploeggenoten."

Kan iemand Rianne een leuk tweetje sturen?

Verkeerde afslag

Het gebeurde vanochtend in alle vroegte, bij de laatste wedstrijd in Pyeongchang. Op de 30 kilometer langlaufen klassieke stijl gleed de Noorse Marit Bjørgen naar sporthistorie door de meest succesvolle winterolympiër ooit te worden. In haar spoor volgde Teresa Stadlober. Lang leek ze op weg naar de zilveren medaille, totdat de Oostenrijkse na 20 kilometer de verkeerde route nam. Wat een pech voor Teresa! Even een bemoedigend berichtje op haar Facebook-pagina in je beste Duits?

Duimpje omhoog

Welke prijs snowboarder Niek van der Velden verdiende, of beter gezegd betaalde? Vier dagen ziekenhuis nadat een windvlaag hem van z’n board had geblazen. De 17-jarige zag – tussen de sterretjes in z’n hoofd – een Olympische droom in rook op gaan. “Ik vloog veel verder dan ik normaal zou doen.” Jammer natuurlijk en dus zeggen wij: duimpje omhoog voor Niek! Met links dan, hè! :-)

Negentienhonderdste

Dikke tranen biggelden over haar wangen. En terecht! Annouk van der Weijden was er zó dichtbij, om naast Esmee Visser het podium te bestijgen tijdens de 5 kilometer. Het scheelde negentienhonderdste van een seconde op 5000 meter. “Ik wilde hier een medaille halen en baal gewoon op dit moment," vertelde ze bij de NOS. De kans is klein dat de 31-jarige er over 4 jaar weer bij is. Dus kun je Annouk via Twitter een hart onder de riem steken?

Op één been

Blijven staan op shorttrackschaatsen is voor de meeste mensen al niet te doen. Laat staan dat je met een gebroken enkel mee wil doen aan de Olympische Spelen. De Britse Elise Christie deed het toch op de 1000 meter. Even leek de wereldkampioene zelfs met één been in de kwartfinale te staan, tot ze werd gediskwalificeerd wegens duwen en trekken. In een emotioneel bericht op Instagram bood ze haar excuses aan, bedankte ze haar fans en trakteerde ze ons nog op deze wijsheid. “Soms heeft je hart meer tijd nodig om te accepteren wat je hoofd al weet.” Sterkte Elise!

Tekst: Maarten Nota

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons