Nieuw EO-programma 'De Opvoeders' volgt 'Het geheime leven van 4-jarigen' op

'De Opvoeders': Leren van elkaar

in Mediatips

Nadat de EO in 2017 Het Geheime van 4-jarigen uitzond komt het nu terug met een opvolger over opvoeden en ontwikkeling. Deze nieuwe serie De Opvoeders wordt vanaf 9 april uitgezonden en is net als Het geheime leven van 4-jarigen een realityprogramma. Ook terugkerend in deze serie is de bijdragen van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. De Opvoeders toont een wereld van herkenning voor iedere ouder en helpt ons om te leren van elkaar. 

In De Opvoeders geven vijf gezinnen hun opvoedmethode prijs. Kleine camera’s op diverse locaties in huis registreren hoe het er achter de voordeur aan toegaat. Wat zijn de dagelijkse routines en welke normen en waarden gelden hier? De Opvoeders toont alledaagse taferelen, herkenbare conflicten en ontroerende momenten.

Panel van Opvoeders
De beelden worden bekeken en geduid door ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont. Daarnaast worden de opvoedkwesties voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders. Zij laten weten of zij situaties hetzelfde of juist anders zouden aanpakken.

Opvoeden doe je samen
“Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder”, zegt eindredacteur Herman Wegter. “We kunnen zoveel van elkaar leren, daar worden we allemaal betere opvoeders van."
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons