Nico van Hasselt deed ooit een belofte aan God

Oudste huisarts van Nederland overleden

in Christelijk Nieuws

Nico van Hasselt, ruim 60 jaar huisarts in Amsterdam, is overleden. Hij werd 93 jaar. In 2015 was hij nog te gast in het EO-programma Geloof en een Hoop Liefde.

Van Hasselt was de oudste nog werkende huisarts van Nederland. Vanuit zijn praktijk in Buitenveldert had hij jaarlijks gemiddeld nog 9500 patiëntencontacten en bracht hij zo'n 8 huisbezoeken per dag. 

In de Tweede Wereldoorlog zat Van Hasselt in het verzet. Tweemaal werd hij betrapt en gearresteerd en kwam hij vast te zitten in kampen in Vught en Amersfoort. Daar kwam hij in aanraking met artsen, die hem te hulp schoten en voorkwamen dat hij op transport naar Duitsland werd gezet. 

In november 2015 was de arts te gast in het programma Geloof en een Hoop Liefde. Samen met Hella van der Wijst bezocht hij kamp Amersfoort, waar hij vertelde hoe het leven in een kamp was. Tijdens de oorlog maakte de jonge Van Hasselt een belofte aan God: zou hij het overleven, dan zou de rest van zijn leven in dienst staan van het helpen van anderen. 

Nico van Hasselt in 'Geloof en een hoop liefde'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons