Heilig Grafkerk weer open na protest

Kerk sloot drie dagen haar deuren

in Christelijk Nieuws

De Heilig Grafkerk in Jeruzalem is na drie dagen van protest weer open. Dat meldt persbureau Reuters.

Dinsdag lieten de christelijke leiders weten dat de kerk woensdagochtend weer open zou gaan. Voor zonsopgang ging Wajeeh Nusseibeh, die verantwoordelijk is voor de opening en sluiting, naar de kerk om de deuren weer te openen.

Aanleiding voor de sluiting was een voorstel van de gemeente Jeruzalem om belastingvrijstelling voor kerken af te schaffen. Maar de kerk moet op dit moment al 150 miljoen euro aan achterstallige belasting betalen. Zondag besloten de leiders de kerk te sluiten om zo druk uit te oefenen om de beslissing van de gemeente te heroverwegen.

De Heilig Grafkerk is gebouwd op de plek waar Jezus is gekruisigd, begraven en opgestaan. In het gebouw staat een graftombe waarin het graf van Jezus zou staan. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons