De Bijbel tussen de dolfijnen

Het hele Bijbelverhaal in zang, dans, muziek, film en theater

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart vindt de voorstelling VICTORY plaats in het Dolfinarium in Harderwijk. VICTORY is een avondvullende theater- en muziekvoorstelling, waarin ook de dolfijnen een rol spelen.

Het hele verhaal van de Bijbel wordt verteld: de schepping, de zondeval, de belofte, het verbond, de Verlosser naar uiteindelijk de grote overwinning (Victory). Het project is een initiatief van de Petrakerk in Harderwijk, maar inmiddels zijn er meerdere kerken en christelijke organisaties betrokken bij dit evenement. De regie is in handen van Marieke Sleurink, en Esther Salomons is vanuit de Petrakerk ook nauw betrokken bij de organisatie van dit spektakel.

"Het hoofddoel van dit bijzondere evenement is evangelisatie," zegt Esther. "We dagen daarom juist christenen uit om iemand mee te nemen die niet bekend is met het evangelie. Maar ook voor mensen die al bekend zijn met de Bijbel zal het een enorme belevenis zijn. Het Bijbelverhaal wordt op zo'n unieke manier verteld dat het voor alle doelgroepen aansprekend zal zijn."

VICTORY wordt een theaterbelevenis in het Dolfinarium, waaraan verschillende bekende christelijke artiesten meewerken. Onder anderen Pearl Jozefzoon, Ralph van Manen, Elvis E., Talitha Nawijn, Grace & Glory en Eer & Nan verlenen hun medewerking. Zij brengen muziek van Nederlandse bodem; liederen van Sela, Opwekking en Psalmen voor nu, gecombineerd met hedendaagse popmuziek. 

"Het is zeker geen gewoon concert," vervolgt Esther. "Het is een voorstelling met zang, dans, toneel, kunst, muziek en film. En zelfs de dolfijnen maken onderdeel van het verhaal uit! We hopen dat we met dit evenement bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen brengen met het evangelie."

Kaarten zijn te verkrijgen via Truetickets.nl

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons