Christelijk echtpaar met 13 zoons hoopt op eerste dochter

Jay en Kateri Schwandt uit Michigan verwachten hun 14e kindje

Een christelijk stel uit Michigan, dat in de afgelopen jaren maar liefst dertien zoons ontving, ziet uit naar de geboorte van hun veertiende – en ze hopen dat het nu eindelijk een meisje zal zijn.

Het betreft Jay en Kateri Schwandt. Volgens de website Christian Today, die hen bestempelt als ‘toegewijde katholieken’, haalden ze in 2013 de Amerikaanse kranten toen ze op 4 augustus hun twaalfde zoon (Tucker Ray) kregen.

Opnieuw zwanger

Op haar 40e bracht Kateri – in mei 2015 – opnieuw een jongetje ter wereld: Francisco Matthew. En nu is ze opnieuw in verwachting, zoals wordt verteld in dit nieuwsitem:

(Tekst loopt door onder de video)

Jongensgezin-XXL

Hun andere kinderen zijn Tyler (24), Zach (21), Drew (20), Brandon (18), Tommy (15), Vinnie (14), Calvin (12), Gabe (10), Wesley (8), Charlie (7), en Luke (5).
Hoewel ze dolgraag een meisje in hun jongensgezin-XXL zouden verwelkomen, zeggen ze ook blij te zullen zijn als blijkt dat hun veertiende kindje opnieuw een jongen is. Ze geven trouwens aan dat ze het geslacht van de baby vooraf niet willen weten.

‘Alleen chaotischer en luidruchtiger’

Kateri krijgt volgens Christian Today vaak de vraag hoe zij het in vredesnaam klaarspelen om zo’n groot gezin op te voeden. Maar volgens haar is dertien jongens opvoeden niet anders dan drie kinderen grootbrengen. “Het is alleen chaotischer en luidruchtiger. Maar dat zijn we inmiddels gewend.” Wie een indruk wil krijgen van hun gezinsactiviteiten, kan een kijkje nemen op de Facebook-pagina van Jay Schwandt.

‘This is it’

Op de vraag van een journalist of er nog meer kinderen zullen komen, antwoordde pa Schwandt: “I’m thinking that this is it. It just feels like this is going to be it, and we’re going to enjoy every second of it.”  Waarop moeder Kateri prompt fijntjes opmerkte dat ze dit ook zeiden toen ze hun dertiende kindje kregen...

En? Wat is het geworden? Lees het hier.

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons