Bekijk hier de filmtrailer van ‘Tortured voor Christ’

Docudrama over leven en lijden van dominee Richard Wurmbrand

Tortured voor Christ (Gemarteld voor Christus) is de titel van een nieuwe film over het leven van de wereldwijd bekende Roemeense predikant Richard Wurmbrand. Onder het communisme zat hij jarenlang gevangen en werd hij zwaar gemarteld vanwege zijn geloof. Het docudrama gaat op 5 maart in première in Amerika. SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) wil de film naar Nederland halen.

Dit is de officiële trailer:

(Tekst loopt door onder de video:)

SDOK

De film is gemaakt in opdracht van Voice of the Martyrs. Deze internationale organisatie, gesticht door Richard Wurmbrand (1909-2001), zet zich wereldwijd in voor vervolgde christenen. SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is de Nederlandse tak.

SDOK zal de film ook in Nederland beschikbaar gaan stellen, laat zij desgevraagd weten. “Op welke termijn en hoe precies, is op dit moment nog niet bekend,” vertelt SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom.

Zeer professioneel

“Ik heb dit docudrama al in z’n geheel gezien en moet zeggen dat ik er echt van onder de indruk ben,” vervolgt hij. “Het acteerwerk, de decors, de dialogen: alles ziet er zeer professioneel uit. In een tijdsbestek van 45 minuten krijg je een indringend beeld van wat Richard Wurmbrand, de man die aan de wieg stond van ons werk, aan den lijve heeft ondervonden vanwege zijn geloof.”

De hele wereld over

De Roemeense predikant, spreker en auteur Richard Wurmbrand zat maar liefst veertien jaar in communistische gevangenissen, en werd daar ook gemarteld, vanwege zijn geloof in Jezus Christus.
Na zijn vrijlating in 1964 reisde hij de hele wereld over om de stem te zijn van vervolgde christenen. Ook in Nederland sprak hij tijdens diverse bijeenkomsten. Door zijn getuigenis is het werk van SDOK ontstaan.

Joods gezin

Evenals zijn vrouw (Sabina Oster) groeide Richard Wurmbrand op in een Joods gezin. In 1938, twee jaar na hun huwelijk, kwamen ze tot geloof in Jezus.
Richard werkte aanvankelijk als anglicaans predikant, maar werd later luthers. Zijn autobiografische boek Gemarteld voor Christus is sinds de publicatie in tal van talen vertaald en beleefde herdruk op herdruk.

Beeld: Torturedforchrist.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons