'Alleen beloning brengt mensen in beweging'

Vanavond in 'Langs de Lijn En Omstreken' op NPO Radio 1

Wat is er terechtgekomen van je goede voornemens voor 2018? Veel mensen die meer wilden gaan bewegen, zijn daar al lang weer mee gestopt. Logisch, vinden Matthijs van den Berg en Eric Boer. In Langs de Lijn En Omstreken vertellen ze over hun initiatief, de 'Beweegloterij'. 

De inititatiefnemers zitten vanavond in de uitzending bij Robbert Meeder en Renze Klamer, die alles over die Beweegloterij willen weten. Waarom zou je mensen alleen in beweging krijgen als je ze ervoor beloont? Matthijs van den Berg van het RIVM en ondernemer Eric Boer denken toch echt dat die prikkel onmisbaar is. 

Hoe laat je vluchtelingen inburgeren?

Ook Laurina Nieukerke van Social Impact Finance is te gast in Langs de Lijn En Omstreken. Zij vertelt hoe vluchtelingen in Veldhoven zo snel mogelijk actief bij de samenleving betrokken worden. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning gaan veertig uur per week aan de slag, met hulp van bedrijven. 

Langs de Lijn En Omstreken 
Dinsdag 20 februari, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons