4 nieuwe christelijke films om naar uit te zien

Bekijk hier de trailers

De komende periode verschijnen er diverse nieuwe christelijke (speel)films op dvd die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Bekijk hieronder de trailers van Birches, I’m Not Ashamed, I’ll Push You en Paul, The Apostle of Christ.

Birches (naar een boek van Adrian Plass)

Birches (‘Berken’) is gebaseerd op de bestseller Silver Birches van de bekende christelijke auteur Adrian Plass.
Het verhaal draait om een populaire spreker en publicist, die na de vroegtijdige dood van zijn jonge vrouw worstelt met wat hij (nog) gelooft.
Deze film, waaraan Paul van der Niet van NEEMA Media meewerkte, verschijnt op 27 mei op dvd. Dit is de trailer:

(Tekst loopt door onder video)

I’m Not Ashamed (waargebeurd)

Op 20 april 1999 vermoordden twee jonge jongens twaalf medestudenten en een leraar op Columbine High School.
De overtuigd christelijke Rachel Joy Scott is de eerste die door hen werd gedood. Vlak voor ze het vuur op haar openden, buiten op het gras (waar ze zat te lunchen), vroegen de daders haar of ze nog steeds in God geloofde…
I’m Not Ashamed  (‘Ik schaam me niet’) vertelt haar indrukwekkende verhaal. De dvd is vanaf 22 maart beschikbaar. Dit is de filmtrailer:

(Tekst loopt door onder video)

I’ll Push You (een ongelofelijke pelgrimage)

Dit is geen speelfilm, maar de indrukwekkende documentaire bij het gelijknamige boek, dat onlangs in Nederland verscheen bij Ark Media. Het hartverwarmende verhaal draait om boezemvrienden Justin en Patrick. Door een progressieve spierziekte raakt Justin in een rolstoel. Maar hij blijft denken in mogelijkheden.
Op een dag komt hij op het bizarre idee om samen met zijn beste vriend een reis van bijna 800 kilometer te gaan ‘lopen’, naar Santiago de Compostella. Het wordt een onwaarschijnlijke pelgrimage, vol levensgrote blokkades en onverwachte (geloofs)ontmoetingen. Dit is de trailer van de dvd, die op 1 maart uitkomt:

(Tekst loopt door onder video)

Paul, The Apostle of Christ (Bijbels epos)

Hierover schreven we eerder al iets uitgebreider op Visie.eo.nl. Dit is het verhaal van de apostel Paulus, nagespeeld in een Bijbels epos (hoofdpersoon is James Faulkner). De dvd verschijnt naar verluidt op 4 juli. Dit is de officiële trailer, die onlangs is gelanceerd:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons