Russell Brand: ‘De wereld heeft Jezus meer dan ooit nodig’

5 opmerkelijke uitspraken van deze voormalig shock-jock

in Geloven

“Naar mijn idee zijn de lessen van Christus nu relevanter dan ze ooit geweest zijn.” Aan het woord is Russell Brand. Wie hem een beetje kent, zal wellicht verbaasd zijn over zijn uitspraken. Deze comedian, acteur, vj en schrijver, is toch vooral bekend geworden als shock-jock en provocateur. 

Die dagen lijken voorbij. Brand is afgekickt van zijn verslavingen en de laatste jaren is hij steeds meer een stem voor maatschappelijke gerechtigheid geworden. Als Brand om zich heen kijkt, ziet hij een gebroken wereld. Alle technologie, popcultuur en sociale media hebben de slechtste impulsen in de mens naar boven gehaald, zegt Brand. Volgens hem is er niet eerder in de geschiedenis van de mensheid een tijd geweest waarin we Jezus zó nodig hebben.

Relevant Magazine had onlangs een uitgebreid interview met Russel Brand. Visie zet vijf opmerkelijke uitspraken uit dit artikel op een rij.

Verbinding

“Ik geloof dat het doel van religie is: liefhebben en verbinding maken. Om je verbonden te voelen met een ander en je op je gemak te voelen met wie we zijn. Een soort van één-zijn, een soort heelheid. Toen ik me dat realiseerde, maakte het oppervlakkige religieuze gepraat me niet meer uit.”

Geen andere keus

“Mijn weg naar spiritualiteit vond ik via de weg van verslaving. Dus het komt vanuit wanhoop en angst, en een soort verslagenheid – op een vernederende manier. Ik had geen andere keus dan een spiritueel leven te omarmen, maar daar ben ik nu dankbaar voor. Het is logisch in mijn leven.”

Onze Vader

“Ik bid elke dag het Onze Vader. Dan probeer ik verbinding te krijgen met wat de woorden betekenen en met wat de Vader bedoelt. Ik denk na over de relatie tussen vergeving, vergeven zijn en dat het onmogelijk is om verlost te zijn totdat je bereid bent te vergeven.”

Hemel op aarde

“Ik denk voortdurend aan wat Christus bedoelde met het hiernamaals. Voor mij is dat wanneer je de illusie opgeeft dat aardse zaken je zullen vervullen. Dan zul je het Koninkrijk der hemelen binnengaan. Dan komt de hemel op aarde. ”

Dienstbaarheid

“Ik heb het meerdere malen meegemaakt, maar vasthouden aan bezittingen, gedrag of mensen maakt niet gelukkig. Dienstbaarheid aan anderen en andere waarden die het christendom kent, geven me wel een gevoel van vrede of maken me gelukkig. Maar dat is een les die veel moeite kost om te leren.”

Het hele artikel (in het Engels) met Russel Brand is te lezen bij Relevant Magazine.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons