Paus trouwt steward en stewardess tijdens vliegreis

Unieke gebeurtenis in katholieke geschiedenis

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft tijdens een vlucht boven Chili een steward en een stewardess in de echt verbonden. Een historische gebeurtenis, want dat was nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de katholieke kerk.

De paus is bezig aan een reis door Zuid-Amerika en vloog met de Chileense luchtvaartmaatschappij Latam van Santiago naar Iquique, in het noorden van het land. Volgens de NOS vertelden Paola Podest (39) en Carlos Ciuffardi (41) dat zij in 2010 voor de wet getrouwd waren, maar dat de kerkelijke bevestiging van het huwelijk niet door was gegaan vanwege de aardbeving die Chili in 2010 trof.

Nog steeds de baas

Ze vroegen Franciscus om zijn zegen, maar die bleek iets anders in zijn hoofd te hebben, zei de bruidegom later tegen meereizende journalisten. "Hij vroeg: ‘Wilt u dat ik u trouw, weet u dat zeker?’ ‘Ja natuurlijk,’ zeiden wij."

Vervolgens legde de paus met de directeur van de luchtvaartmaatschappij en een bisschop als getuige het huwelijk van Carlos en Paula voor de kerk vast.
De paus zei dat hij veertig paren had getrouwd, maar dit nog nooit in een vliegtuig had gedaan.

Carlos en Paula leerden elkaar tijdens hun werk in het vliegtuig kennen. Zij was toen zijn chef. "Ik ben nu nog steeds de baas," aldus Paula.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons