Oudste medewerker van het Vaticaan is 96

Penningmeester opnieuw benoemd voor 3 jaar

in Christelijk Nieuws

Vind je het lang om tot je 67e te moeten werken? Een medewerker van het Vaticaan is op zijn 96e nog in functie.

Het personeel van het Vaticaan gaat gemiddeld op latere leeftijd met pensioen, maar de Italiaanse geestelijke Giuseppe Bordin houdt het wel heel lang vol. Hij is 96 en blijft, na de herbevestiging van zijn functie door de paus afgelopen weekend, nog drie jaar langer in functie als penningmeester voor de Sint-Pietersbasiliek. Dat meldt Kerknet.be.

Voor de vijfde keer verlengd
Geestelijken met een verantwoordelijke functie in het Vaticaan leggen meestal rond hun 75e hun functie neer. Giuseppe Bordin is dan ook echt een uitzondering. Dit weekend verlengde de paus voor de vijfde keer Bordins opdracht. Daarmee is Giuseppe Bordin de oudste medewerker van het Vaticaan die nog betaald zijn ambt bekleedt. Drie jaar geleden overwoog hij zijn post op te geven. Maar op uitdrukkelijk verzoek van het staatssecretariaat werd hij opnieuw in zijn functie bevestigd. Deze keer was het kardinaal Angelo Comastri, de voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Pietersbasiliek, die aandrong op de verlenging.

Foto: Shutterstock
Illustratie: Willem de Klerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons