Jeroen Snel bij opening Culturele Hoofdstad 2018

Dit heb je gemist (week 5)

Sinds afgelopen zaterdag is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Jeroen Snel was bij de feestelijke opening door Willem-Alexander en Máxima. Zangeres Berget Lewis vertelt hoe ze even in de hemel was. En wordt het na #MeToo ook tijd voor #ChurchToo? Na het weekend is Visie je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

Blauw Bloed

Jeroen Snel presenteerde zaterdag het royaltymagazine Blauw Bloed vanuit Leeuwarden, de stad die zich een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verrichtten de officiële opening. In Den Haag las prinses Laurentien voor tijdens het Voorleesontbijt. Miranda van Kralingen en Hans van Heiningen brachten een muzikale ode aan prinses Beatrix, die op 31 januari haar 80e verjaardag viert. 

Berget Lewis

Tijdens een operatie had zangeres Berget Lewis een spirituele ervaring waarbij ze Jezus ontmoette. "Ik ben in de hemel geweest, maar het was mijn tijd nog niet," vertelde ze zondagavond aan Kefah Allush in De Kist. De kist op de auto van Kefah doet haar aan haar broer denken. De dood trof Berget het meest toen ze hem verloor aan darmkanker. Haar eigen begrafenis moet een groot feest worden, want dát er een hemel bestaat is voor Berget een feit.

Een veilige kerk voor vrouwen: #ChurchToo

Iedere zondagavond presenteert Tjitske Volkerink een verzoekprogramma met een lange traditie. In De Muzikale Fruitmand luisteren we naar psalmen, lofzangen en geestelijke liederen, maar ook een meditatie van ds. Arie van der Veer en een radiomonument voor een overleden geliefde. In de pastorale rubriek 'Ik zou wel eens willen weten' sprak Tjitske deze keer met filosoof Maarten Verkerk over de vraag: wat is er met #MeToo gedaan in de kerk? 

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons