Hillsong Worship wint Grammy

Brooke Fraser en Ben Fielding winnen grote prijs met 'What A Beautiful Name'

De wereldwijde kerk Hillsong heeft zondagavond voor het eerst een Grammy gewonnen tijdens de 60e editie van het awardgala. Met het lied 'What A Beautiful Name' won Hillsong Worship deze prijs in de categorie 'Best Contemporary Christian Music Performance/Song'.

Tekstschrijvers Brooke Ligertwood (voorheen Brooke Fraser) en Ben Fielding waren in New York aanwezig om de Grammy in ontvangst te nemen. “Ik ben zo ontzettend vereerd met deze award, maar ik realiseer me dat niet alleen wij, maar een hele grote groep mensen dit mogelijk heeft gemaakt,” aldus Fielding. Brooke Ligertwood bedankte uitgebreid haar familie, haar kerk en Hillsong Church-oprichters Brian en Bobbie Houston. Aan het eind van haar speech refereerde ze naar What A Beautiful Name: “Ik vind het prachtig dat het lied dat vandaag in de prijzen valt, gaat over de Naam boven alle namen, de Naam van Jezus. Zonder Hem zou dit alles niets te betekenen hebben."

What A Beautiful Name is inmiddels al meer dan 112 miljoen keer afgespeeld op YouTube.
Het populaire lied is ook uitgebracht in het Nederlands. Luister deze versie, Wat Een Prachtige Naam, op Spotify.

Hillsong Church vindt haar oorsprong in Sydney, Australië, en heeft inmiddels tientallen gemeenten in 18 verschillende landen, waaronder Nederland (Amsterdam en Rotterdam). 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons