Helft van alle Duitsers heeft een Bijbel, slechts 6% leest deze

Weinig trouwe bijbellezers

in Christelijk Nieuws

Duitsland, het land waar ooit de Reformatie begon, heeft weinig trouwe bijbellezers. Volgens recent onderzoek van onderzoeksbureau Insa-Consulere heeft de helft van alle 75 miljoen inwoners van Duitsland thuis wel een Bijbel, maar leest slechts 6% er nu en dan in.

Evangelicalfocus.com schrijft dat slechts 7% van de rooms-katholieken en 8% van de protestanten leest op regelmatige basis de Bijbel. Leden van evangelische kerken scoren iets beter: volgens het onderzoek neemt 32% hun Bijbel regelmatig ter hand. 
Uit het onderzoek blijkt ook dat 17% van alle Duitsers meer zouden willen weten over het geloof. Tegelijkertijd zegt 25% ervan overtuigd te zijn dat God niet bestaat.

Ook hebben experts onderzocht wat de invloed was van alle vieringen en herdenkingen in Duitsland rondom 500 jaar Reformatie. 7 op de 10 Duitsers had wel van de herdenkingen gehoord, maar wisten er weinig over te vertellen. Bij de honderden herdenkingen die in 2017 werden georganiseerd ter ere van de Reformatie, was de opkomst erg laag.

Ongeveer 230.000 artikelen en nieuwtjes werden afgelopen jaar gewijd aan de Reformatie, maar deze verhalen werden extreem weinig gedeeld op social media.

Bron: Evangelicalfocus.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons