Gospelzanger Edwin Hawkins overleden

Zijn 'Oh happy day' stond twee weken op nummer 1

in Christelijk Nieuws

Gospelproducent Edwin Hawkins, die vooral bekend is van de hit Oh happy day is maandagavond op 74-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alvleesklierkanker. Dat melden diverse media.

Hawkins was een van de belangrijkste producers van gospelmuziek in de jaren 60. Hij bracht in 1968 zijn eerste album uit: Let us go in the house of the Lord. Vooral het nummer Oh happy day werd al snel een internationale hit; in Nederland stond het 2 weken op nummer 1. Ook in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië was het nummer razend populair. Een jaar later zong Edwins koor – de Hawkins Singers – als achtergrondkoor in het Lay Down (Candles in the Rain) van Melanie. Ook dat nummer stond in 1970 2 weken op de Nederlandse hitlijst. De Edwin Hawkins Singers wonnen diverse Grammy's.

De NOS laat weten dat het grote succes van zijn eerste album Hawkins zelf ook had verrast. Het was de bedoeling dat zijn album alleen in de lokale christelijke gemeenschap zou worden gedraaid. Tot de grote radiostations in San Francisco zijn plaat ontdekten.

In 1999 werd Oh happy day gezongen in de muzikale comedy Sister Act 2, waarin actrice Whoopi Goldberg in de rol van zuster Mary Clarence leidinggeeft aan een koor met lastige leerlingen.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons