Fajah Lourens in 'De Kist'

'Mijn eigen begrafenis wordt een feestje'

in Mediatips

"De dood is het begin van het echte leven," zegt actrice en fitnessgoeroe Fajah Lourens. Lourens gelooft in reïncarnatie en gaat ervan uit dat we in dit leven de fouten uit een vorig bestaan kunnen herstellen.

De dood houdt Fajah erg bezig, ook omdat zij zelf al veel dierbaren verloren heeft. Haar vader overleed aan kanker toen ze 21 was en net moeder van haar eerste kind. Hoewel hij nooit voor zijn dochter gezorgd had, zorgde zij wel voor hem in zijn laatste maanden.

Haar eigen begrafenis moet een feestje worden. Met afterparty. Ze wil opgebaard worden in een club en nog een laatste keer met iedereen meefeesten. Met zomerse carnavalsmuziek.

Anderhalf jaar geleden raakte Fajah Lourens van zeer nabij betrokken bij een familiedrama. Haar neefje Elfin, het kindje van haar zus Shanti, werd door zijn eigen vader uit het raam gegooid, waarna deze er zelf achteraan sprong. De boosheid die ze toen voelde, is nog altijd onuitsprekelijk. Sindsdien is Lourens op haar hoede en gaat ze geen nieuwe vriendschappen aan. Toch vindt ze het leven de moeite meer dan waard. Vanwege de liefde. En omdat je als mens sterker en beter kunt worden.

De Kist, zondag 4 februari, 23.50 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons