Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Première rond Pasen, met o.a. James Faulkner en Jim Caviezel

De officiële trailer van een nieuwe bioscoopfilm over de apostel Paulus (Saulus van Tarsen) is gelanceerd, en nu online te zien. Paul, Apostle of Christ vertelt het verhaal over de man die – na een ontmoeting met Jezus – niet langer christenen vervolgt, maar het evangelie verspreidt en daarom zélf wordt vervolgd.

Het verhaal van Paulus, die wordt gespeeld door James Faulkner, draait vanaf 28 maart in de Amerikaanse bioscopen. Uit de trailer blijkt dat er in ieder geval enkele ‘heftige’ scènes te zien zullen zijn. Zo zie je de keien op Stefanus afvliegen op het moment dat hij – in het bijzijn van Paulus – wordt gestenigd (Handelingen 7). Maar ook hoe christenen als fakkels moeten branden, om de tuin van keizer Nero te verlichten. Dit is de ruim twee minuten durende trailer:

(Let op: tekst loopt door onder de video)

Jim Caviezel

Een andere hoofdpersoon in Paul, Apostle of Christ is de evangelist Lukas, die Paulus' levensverhaal in de Bijbel heeft opgetekend. Zijn rol wordt vertolkt door Jim Caviezel, bekend als hoofdrolspeler van The Passion of the Christ. Lukas wordt getekend als iemand die, net als de veel oudere Paulus, erop gebrand is het evangelie van Gods genade bekend te maken in de hele wereld.
Of en wanneer deze nieuwe faith based movie van regisseur Andrew Hyatt ook in Nederland te zien zal zijn, is op dit moment niet bekend. Volgens filmkenner Paul van der Niet van NEEMA staat al wel vast dat Sony hem op dvd gaat uitbrengen in ons land. Een releasedatum is er echter nog niet.

Speciale website

De woorden waarmee Paulus in de trailer afsluit (“Where sin abounds, grace abounds more…"), zijn overigens letterlijk overgenomen uit zijn beroemde brief aan de Romeinen: “Waar de zonde toenam, werd ook de genade steeds overvloediger” (Romeinen 5:20).
Er is een speciale website rond de film gelanceerd, met veel achtergrondinformatie over de apostel, zijn nagelaten brieven en natuurlijk over de film zelf, waarin Paulus naar voren komt als iemand die worstelt met zijn verleden als fanatieke bestrijder van Jezus' volgelingen: PaulMovie.com.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons