Dit heb je gemist (week 4)

Afgelopen weekend op tv en radio

Voor je het weet, is het weekend voorbij. Jammer, zeker als je je realiseert dat je net die programma's gemist hebt die wél de moeite waard waren. Visie is je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

'Pakistaanse christenen werken als slaven'

Afgelopen zaterdag was Visie-redacteur Gert-Jan Schaap te gast bij in het radioprogramma EO Live. Hij blikte terug op zijn ontmoetingen met vervolgde christenen in Pakistan, waar duizenden van hen slavenarbeid verrichten in steenfabrieken. Verder in deze aflevering onder meer een optreden van gospelartiest Wim Bevelander en de weekpreek van ‘dominee Baardmans’.

Alzheimer op je 47e

Christa Reinhoudt is 47 en staat midden in het leven als bij haar de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd. Afgelopen zondag interviewde Marleen Stelling haar in Het Vermoeden. Wat houdt Christa gaande nu haar toekomstperspectief zo is veranderd? Haar geloof was voor haar altijd een inspiratiebron, maar op dit moment begrijpt ze weinig van God. Toch vindt Christa iedere dag weer iets om voor te leven.

AIVD-hoofd over cyberdreiging

Zondagavond was Rob Bertholee, hoofd van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, te gast in College Tour. Hij spreekt over de taak van de dienst, die de afgelopen decennia is veranderd. Op dit moment ziet hij vooral de cyberdreiging uit onder meer China en Rusland als de meest serieuze dreiging van dit moment. Bertholee beantwoordde vragen van presentator Twan Huys en studenten. 

Op de foto: Marleen Stelling ontmoet Christa Reinhoudt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons