Dit heb je gemist (week 2)

Afgelopen weekend op tv en radio

Voor je het weet, is het weekend voorbij. Jammer, zeker als je je realiseert dat je net die programma's gemist hebt die wél de moeite waard waren. Visie is je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

'Geniet van de mooiste gospelmuziek'

Afgelopen zaterdag hoorden we vrolijke gospelklanken in het radioprogramma dat velen nog kennen als Nederland Zingt op Verzoek. "Maar we waren toe aan een nieuw jasje," legt presentator Ron Stoeltie (foto) uit. "Er zijn tegenwoordig veel manieren om iemand te bedanken, feliciteren of bemoedigen. Daarom hebben we afscheid genomen van de verzoeken, maar het blijft een sfeervol programma met hoopvolle muziek. Geniet van de mooiste gospelmuziek, getalenteerde gospelkoren én de wekelijkse gospel-top 3 uit het verleden!" 

Nieuwe zoektocht naar 'de mol'

Tien bekende Nederlanders begonnen afgelopen zaterdag aan een avontuur onder leiding van Art Rooijakkers. De opzet is bekend: de deelnemers moeten samen allerlei opdrachten uitvoeren en verdienen daarmee geld voor de pot. Maar er is één deelnemer die de opdrachten saboteert. Welke kandidaat zal erin slagen deze ‘mol’ te ontmaskeren? Het werd een zware aflevering voor de BN'ers, die meteen in duo's aan de slag moesten. Wie ging er afgelopen zaterdag al naar huis en wie gedroeg zich toch wel verdacht? 

Maarten van der Weijden: 'Waarom overleefde ik wel?'

Toen Maarten van der Weijden met leukemie in het ziekenhuis belandde, hield zijn geloof in maakbaarheid geen stand. Hij was te gast bij Kefah Allush in het nieuwe seizoen van De Kist. Tegen de prognoses in is Maarten volledig genezen, maar zijn ziekenhuismaatjes Rob en Bob zijn overleden. “Er zijn zo veel kankerpatiënten die het niet halen, daar zit iets onrechtvaardigs in,” vindt de Olympisch zwemkampioen. “Waarom ik wel en zij niet? Dat valt niet te rijmen.”

Op de foto: Ron Stoeltie presenteert iedere zaterdagochtend om 10.00 uur Nederland Zingt Gospel. 
Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons