'De laatste weken van zijn leven lagen we samen op bed'

Nicole Buch over het overlijden van Menno Buch

Televisieproducent Nicole Buch raakt niet van haar stuk bij het zien van een doodskist. Na het overlijden van haar levenspartner Menno Buch in 2014 wás er niet eens een kist. Nicole’s grote liefde had ervoor gekozen zijn lichaam na te laten aan de wetenschap. Daardoor was er geen begrafenis, maar werd het leven gevierd op een 'Feest voor de Buch'.

Voor Nicole Buch is de dood een goede bekende die al heel lang met haar meewandelt. Ze verloor veel vrienden, maar de dood van degene van wie ze het meest gehouden heeft, is het ergste wat haar overkomen is. De laatste weken van Menno’s leven lag ze samen met hem op bed. "Het verdriet slijt niet," zegt Nicole in deze aflevering van De Kist. "Maar je kunt het omarmen en toch intens van het leven genieten. Want als je de dood accepteert, kun je tussen je oren verder, zij het op een andere manier".

Kefah is benieuwd hoe zij samen omgingen met het naderende afscheid. "Menno wilde niet dat ik verbitterd raakte. 'Leef, mijn liefde, leef!' zei Menno tegen me. 'Geniet, en vier het leven.' En dat probeer ik te doen. Maar dat kost veel kracht en energie."

De Kist, 14 januari, 23.50 uur, NPO 2

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons