Ark van Noach losgeslagen

Palen losgetrokken van de kade

De 'VerhalenArk' die sinds november aangemeerd ligt op Urk, is losgeslagen. Door de harde wind zijn de palen waaraan de Ark was afgemeerd losgetrokken uit de kade. De Ark heeft inmiddels meerdere jachten en bootjes geramd. De schade is enorm.

Volgens eigenaar Aad Peters zijn de palen waaraan de Ark was afgemeerd door de sterke wind losgetrokken uit de kade. Peters: "De schade aan de Ark valt nog mee, omdat de boot op een stalen bak drijft. Ik vind het erg voor de eigenaren van de kleinere boten die nu beschadigd zijn." 

Omdat de boot over een steiger is gevaren en er verschillende bootjes onder water liggen, gingen duikers van de brandweer onder water kijken of er geen mensen meer aan boord van de bootjes waren. Dat bleek niet het geval te zijn. Aan boord van de Ark waren zeven mensen aanwezig, die veilig van boord zijn gehaald. 

Met een sleepboot wordt geprobeerd de Ark weg te trekken uit de haven, maar de bergingswerkzaamheden kunnen pas echt voortgezet worden als de harde wind gaat liggen.

De VerhalenArk is het eerste drijvende Bijbelmuseum ter wereld. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons