Ark heeft geen schuld aan ravage op Urk

Eigenaar handelde niet onzorgvuldig

in Christelijk Nieuws

Er zijn geen aanwijzingen dat Aad Peters, eigenaar van de VerhalenArk op Urk, onzorgvuldig heeft gehandeld. Dat het schip op 3 januari dit jaar losschoot van de kade, op drift raakte en vervolgens tien boten beschadigde en een steiger sloopte, is volledig te wijten aan de extreme weersomstandigheden.

Dit zegt het Openbaar Ministerie (OM), dat een onderzoek heeft uitgevoerd.

De Ark raakte door de storm los en dreef naar de andere kant van de haven, waar het schip meerdere zeilboten ramde. Door de hevige windstoten was het voor de brandweer lastig het schip onder controle te krijgen. Tijdens het incident zijn er geen gewonden gevallen. De schade wordt geschat op ongeveer een half miljoen euro. 

De VerhalenArk is het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. Naast natuurlijk het verhaal van Noach is er aandacht voor diverse andere verhalen, zoals David & Goliath, koning Salomo en Adam & Eva.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons