Wie wordt de ‘Kerstster van het Jaar’?

Anne-Mar Zwart reisde met Zappers door Israël

Ook zo graag weten hoe Israël eruit ziet? Vanmiddag kun je dat weer op tv zien. Anne-Mar reisde voor het nieuwe programma ‘Kerstster van het jaar’ samen met bekende Zappers naar Israël om te kijken wie het meest van het Kerstverhaal weet. 

Ze zijn regelmatig op tv: Niek Roozen en Belle Zimmerman in ‘Brugklas’, Sosha Duysker en Pascal Tan bij het ‘Het Klokhuis’ en Timo Wils en Iris van Loen in ‘SpangaS’. Zij waren met Anne-Mar mee op reis naar Israël, langs alle plekken van het Kerstverhaal. Elke dag moesten ze op allerlei plekken opdrachten doen om het verhaal goed te leren kennen. Wie aan het einde het meest onthouden, gaat naar huis met de titel ‘Kerstster van het Jaar’.

Anne-Mar, hoe was het met de Zappers in Israël?
“Het was superleuk! In de groep was een hele leuke sfeer, alsof we elkaar al goed kenden.”

"Bij het Meer van Tiberias was het 46 graden"

Was het niet heel warm?
“Het was bloedheet! Dat was niet altijd leuk. Bij het Meer van Tiberias stapten we de bus uit, en toen was het 46 graden! We hebben heel veel water gedronken. Maar voor mijn gevoel zie ik er soms wel uit als een verzopen kat.”

Wat was een leuk moment tijdens de reis?
“We zijn bij de Geboortekerk geweest, de plek waar Jezus is geboren. Een plek waar veel toeristen komen en alles met dranghekken wordt afgezet. Maar de Zappers hadden daar totaal geen last van. Ze waren juist diep onder de indruk. Dat was echt tof om te zien.”

Moet je het programma ook kijken als je al heel veel van het Kerstverhaal weet?
“Zeker! Want dan kun je op tv de beelden zien waar het allemaal gebeurd is. Voor mij waren Bijbelverhalen iets uit een boek. Maar in Israël zag ik opeens waar het allemaal was gebeurd en dat is ontzettend gaaf.”

Wat ga je zelf eigenlijk doen met Kerst?
“Op de avond voor Kerst ga ik altijd naar de kerk. Verder vier ik het samen met mijn familie, en probeer ik me vooral in te houden met al dat lekkere eten. Nu ga ik ook nog verhuizen, dus dikke kans dat ik met Kerst tussen de dozen en het stof sta.”

‘Kerstster van het Jaar’, 23 t/m 26 december, 14.40 uur, NPO Zapp

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons