Voorbereiden op Kerst met de Zandschepper

Het Kerstverhaal vanuit kinderperspectief

Kerstdiners, vieringen en nog meer voorbereidingen voor Kerst… het kan behoorlijk druk zijn in de periode rond de feestdagen. Daarom ontwikkelde Jesus.net samen met Zandschepper Harm van Schaik een videoserie om je als gezin op het Kerstfeest voor te bereiden.

Via de site kunnen mensen zich aanmelden voor de vijfdaagse e-mailserie Onderweg naar Kerst met SandyTales. “In de serie kan het hele gezin samen toeleven naar Kerst, door middel van verschillende opdrachten en exclusief materiaal”, zegt Nelleke Strijbis van Jesus.net. Zo heeft kunstenaar Harm van Schaik drie video’s gemaakt die al op de site van Jesus.net te zien zijn. Hij brengt zo bijvoorbeeld in beeld hoe het kerstverhaal er vanuit kinderperspectief uit ziet. In een andere video laat hij het verhaal op een meer filosofische manier zien.

Naast de video’s van Van Schaik zitten er ook opdrachten bij de mails die gezinnen met elkaar kunnen doen. Een andere mogelijkheid bij de inschrijving: wie dan de namen van de kinderen invult, krijgt een mail terug die speciaal aan hen gericht is.

Op de website jesus.net/kerst2017 zijn de video’s te zien die kunstenaar Harm van Schaik maakte al te zien.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons