'Voor ons blijf je altijd een mens'

'Nog even zondag' op kerstavond

Iedere zondagavond gaat Marleen Stelling in gesprek met gasten uit de wereld van kerk en geloof. Op kerstavond ontmoet ze in Nog even zondag Robert Paul en Jolanda Fennema van het Leger des Heils. 

Al meer dan twintig jaar zijn Robert Paul en Jolanda Fennema heilssoldaten bij het Leger des Heils. Ze gaan op zondag om beurten voor in de samenkomsten van het Leger. “Het belangrijkste is altijd de mens te blijven zien, wat iemands levensverhaal ook is,” legt Jolanda uit. "Het mooie aan ons werk is dat je naast iemand kunt gaan zitten, niet als hulpverlener, maar echt als naaste, als gelijke. Dat is echt iets unieks wat je iemand te bieden hebt. Zeker als mensen vooral als probleemgeval behandeld worden.”

Nog even zondag 
Zondag 24 december, 22.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Leger des Heils/Mandy van de Pol 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons