Verloren ‘Bijbelboek’ stond nooit in de Bijbel

'Openbaring van Jacobus' behoort niet tot canon

in Christelijk Nieuws

De papyrusfragmenten die twee Amerikaanse wetenschappers vonden, is geen verloren Bijbelboek, maar een vroegchristelijk handschrift dat juist uit de Bijbel is gehouden.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad

De NOS bracht het nieuws dat twee Amerikaanse wetenschappers een verloren Bijbelboek hadden teruggevonden bij de Universiteit van Oxford. Maar wie de website van de Universiteit van Texas – waar de wetenschappers werken – bekijkt, ontdekt dat de gevonden teksten kopieën zijn van de Openbaring van Jacobus. Daarin staan lessen van Jezus aan Zijn broer Jacobus. Deze tekst werd nooit door de kerk toegelaten tot de Bijbelcanon, oftewel de lijst van canonieke boeken.

Beeld: Pixabay en Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons