Vanavond op NPO 3: Nieuw seizoen 'The Homeless Experience'

Actrice Imanuelle Grives leefde drie weken als dakloze

Hoe is het om je mooie huis te verruilen voor de straat? Actrice Imanuelle Grives eervaarde het in het tweede seizoen van The Homeless Experience. Vanavond om 22.10 uur is de eerste aflevering te zien.

Het is niet de eerste keer dat de zangeres meedoet aan een televisieprogramma. Eerder was ze te zien in Expeditie Poolcirkel en Wie is de Mol.

Maar voor een tv-programma leven als een dakloze is een ander verhaal. Imanuelle is gedurende drie weken verwijderd van haar appartement, vrienden, geld en telefoon. Ze moet zien te overleven in de voor haar onbekende stad Utrecht. Daar moet ze voor zichzelf eten, drinken en een slaapplek zien te vinden. In het begin heeft ze geluk, maar de zoektocht op de straat wordt steeds moeilijker.

Schietgebedje

Voordat de opnames begonnen, bad Imanuelle tot God. Het was zelfs haar laatste schietgebedje. “Ik bad: 'God, alstublieft, bescherm mij de komende weken als ik de straat op ga. En ik dank U bij voorbaat al voor Uw bescherming. Ik leg dit project in Uw handen.'”

De actrice heeft altijd openlijk over haar geloof in God durven praten. “Ik denk dat God mij vooral heel veel moed heeft toebedeeld. Als klein meisje vroeger in de kerk durfde ik al heel vrij over God te praten. Het maakte me niet uit of mensen me raar vonden, ik deed het gewoon.”

The Homeless Experience, woensdag 6, 13 en 20 december, 22.10 uur, NPO 3 of terug te kijken via NPO Gemist: The Homeless Experience 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons