Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

'Ervaar hoe vervolgde christenen Kerst vieren'

in Christelijk Nieuws

Deze maand wordt een aantal geheime kerkdiensten georganiseerd. Behalve de plaats en aanvangstijd wordt er weinig informatie over deze diensten prijsgegeven.

"Miljoenen christenen die vanuit de Islam, het Boeddhisme of Hindoeïsme tot geloof in Jezus Christus zijn gekomen, mogen van hun omgeving geen Kerstfeest vieren”, vertelt Jan Vermeer – dit is niet zijn echte naam – in het radioprogramma EO Live. In Noord-Korea bezoeken tussen de 200.000 en 400.000 christenen in het geheim kerkdiensten. In veel diensten waar deze christenen samenkomen, wordt geen muziek gemaakt en wordt de dienst ook niet door een predikant geleid.

Open Doors organiseert deze 'Geheime Kerstdiensten' om bezoekers iets van de omstandigheden te laten ervaren waar vervolgde christenen mee te maken hebben. Tijdens deze diensten vertelt Imran Gill, die Pakistan om veiligheidsredenen moest ontvluchten, hoe hij vroeger in betrekkelijke vrijheid Kerst kon vieren, hoe nu de situatie in Pakistan is en hoe hij tijdens zijn ontvoering het Kerstfeest heeft gevierd.

Op de website van de Geheime Kerk is te lezen waar deze diensten worden gehouden. Beluister hier het hele gesprek met Jan Vermeer.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons