Minimaal 9 doden bij aanslag op kerk in Pakistan

IS eist aanslag op

in Christelijk Nieuws

In een protestante kerk in de Pakistaanse stad Quetta is zondag 17 december een terroristische aanslag gepleegd. Twee aanvallers openden het vuur op de kerkgangers en brachten een bom tot ontploffing. Bij de aanslag vielen zeker 9 doden en meer dan 50 gewonden.

In de kerk waren zondagochtend zo’n vierhonderd mensen aanwezig, meldt Stichting De Ondergrondse Kerk op haar website. De mensen waren bijeen voor een kinderkerstprogramma toen twee zelfmoordterroristen op de kerkgangers begonnen te schieten. Een van de aanvallers werd door de bewaking bij de kerk doodgeschoten. De ander raakte gewond, maar wist zijn bomvest te laten ontploffen toen de kerkgangers naar buiten vluchtten. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door Islamitische Staat (IS).

Voorganger Samuël is dankbaar de terroristen snel uitgeschakeld werden: “Het aantal slachtoffers zou veel groter zijn geweest als een van de zelfmoordaanvallers zijn bom in de kerkhal zou hebben laten ontploffen.” 

Stichting De Ondergrondse Kerk vraagt om gebed voor de christenen in Pakistan.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons