Laatste blog?

Blog van Tijs van den Brink

'Tijs, kun je je blog volgende week een paar dagen eerder inleveren? Het is het dubbeldikke Visie kerstnummer, dus het is meteen de laatste van het jaar.’ Mailtje van eindredacteur Maarten.

De laatste van het jaar? Zo! Dat gaat snel! Ik zie altijd een beetje op tegen de laatste van een jaar. Niet zozeer de laatste avond, dat gaat wel. Maar wel de laatste uitzending, of de laatste blog. Ik vind eigenlijk dat die net een beetje beter moet zijn dan de rest. Dat-ie net iets dieper moet gaan, net een andere snaar moet raken dan normaal. Maar ja, ik doe altijd al m’n best. Dus waarom zou dat dan ineens wel lukken? 

Ik merk dat ik er ook een beetje somber van word. Ik schat in dat ik zo’n 45 blogs heb geschreven dit jaar. Ik zou ontzettend graag willen weten of u er wat aan hebt. Dat ik u af en toe een beetje help om een standpunt te bepalen. Of dat u mijn blog leest en denkt: dat is dus echt precies wat ik niet vind!

Hetzelfde heb ik trouwens met de opinieprogramma’s die we maken: Dit is de Dag op de radio en De Tafel van Tijs op televisie. Slaan die programma’s ergens op, vindt u? Is het zinnig dat we als redactie echt elke dag vergaderen over de vraag wat er speelt betrokkenen, politici en deskundigen over te hebben? U leest deze blog, andere mensen luisteren naar Dit is de Dag of kijken naar De Tafel van Tijs. Er is een reden dat u dat doet, maar ik ken die niet.

Het is een beetje het nadeel van mijn werk. Ik praat tegen u, ik schrijf voor u. Maar u praat maar nauwelijks terug. Heel soms, als ik u boos heb gemaakt. Over de blog waarin ik het opnam voor de uitingsvrijheid van de Haagse imam Fawaz bijvoorbeeld, daar waren best veel mensen boos over. Of als u een programma, meestal Adieu God?, mooi vindt. 

Maar verder moeten we maar hopen en bidden dat u er wat aan hebt. En dat de bazen van Visie, de EO en de NPO een goede beslissing nemen als ze zeggen dat we door mogen gaan met deze programma’s en m’n blog. Hoewel, van de baas van Visie heb ik nog niks gehoord...

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons