Hoofdrol dominee in docu over “ontspoorde samenleving”

“Hier ben Ik’ te zien op Eerste Kerstdag

Dominee Ad van Nieuwpoort gaat de strijd aan met een ontspoorde samenleving in de docufilm 'Hier ben ik'.

In deze documentaire kijken we mee door de ogen van enkele Bloemendalers die worstelen met hun levens, waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden. Zondags bezoeken zij de kerk in Bloemendaal, waar dominee Ad van Nieuwpoort hun een alternatief biedt door zich te verdiepen in oude Bijbelteksten, op zoek naar de simpele schoonheid van ons bestaan.

"We leven in een samenleving waarin we zoveel willen," zegt dominee van Nieuwpoort op Radio 1. "We redden het gewoon niet. Mijn rol is om één keer in de week de oude verhalen op te diepen. Die verhalen kunnen functioneren als een kritische spiegel en die kunnen woorden geven aan die worsteling."

"Niets is complexer dan gewone leven"
"De film gaat vooral om de mensen die naar zijn preken luisteren", zegt Sarah Vos die samen met Sander Snoep de film regisseerde. "Ze laten zich filmen, achter de glanzende motorkap van hun bestaan. Alle fases van het leven komen in de film voorbij. Kinderen krijgen, trouwen, scheiden en de dood. Ogenschijnlijk gebeurt er niets opmerkelijks, maar niets is complexer dan het gewone leven."

Collega Jonathan Bergmann bekeek eerder dit jaar deze documentaire. Lees hier zijn recensie. 

"Hier ben ik" wordt door de EO uitgezonden op 25 december om 22.15 op NPO2.  

Trailer


Preken voor professionals
Vanaf januari brengt EO Visie wekelijks een korte preek van ds. Ad van Nieuwpoort over onderwerpen die gaan over ambitie, balans en identiteit van werkende mensen in het spitsuur van hun leven.
De prekenserie Preken voor professionals bestaat uit 7 video's en is geproduceerd door de EO. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons