Hier kun je zondag nog inkopen doen voor Kerst

In de Biblebelt zijn de winkels bijna allemaal dicht

De dag voor Kerst betekent topdrukte in de Nederlandse winkelstraten. En ook al kopen veel mensen een paar dagen vóór Kerst de boodschappen, voor de laatste dingen is het makkelijk om de dag van tevoren nog even naar de winkel te rennen. Maar omdat Kerst dit jaar op maandag valt, zijn de supermarkten niet overal open. 

Vooral in veel plaatsen in de Biblebelt zijn de winkels komende zondag gesloten, meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Openingstijden.nl gaat het in totaal om 78 gemeenten. Zo moeten bewoners van plaatsen als Staphorst, Sliedrecht, Ridderkerk en Putten al hun boodschappen zaterdag in huis hebben. In 20 gemeenten hebben de supermarkten speciale toestemming gekregen om open te gaan.

Boete

Maar dat geldt niet overal. In sommige plaatsen kunnen supermarkten zelfs een boete krijgen als ze tóch opengaan, meldt de krant. Supermarkten in Smallingerland (Friesland) moeten 8.000 euro betalen als ze de deuren niet gesloten houden, de gemeente Geldermalsen zelfs meer dan 20.000 euro. Evengoed heeft kledingzaak Only For Men daar besloten open te gaan, of ze nu een boete krijgen of niet. Tegen de Gelderlander zegt Arthur Feenstra van de kledingzaak: "We schenken koffie, er staan hapjes en er is muziek. Het wordt gezellig. Ik hoop dat het zo blijft."

Wil je weten of jij zondag nog de laatste inkopen kan doen in jouw woonplaats? Kijk dan hier

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons