Het leven vieren in 'Van Harte'

Op zoek naar verrassende ontmoetingen en viermomenten in nieuw EO-programma

Van Harte is een programma over ‘het leven vieren’ en alles wat daar mee te maken heeft. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Hoe dan ook: meestal gaat een feest dieper dan een stuk taart en raakt het aan diepe gevoelens en levensovertuiging.

In dit nieuwe EO-programma onderzoeken presentatoren Bert van Leeuwen en Henk van Steeg op de bonnefooi of er nog wat te vieren valt in de huizen, bedrijven en straten van Nederland. Dit leidt niet zelden tot verrassende ontmoetingen en viermomenten.

Het vaste honk is de kas. Vanuit hier laten verschillende experts zien hoe je van elk moment een feestje maakt. Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016) bakt de feestkalender rond. Voor meesterbloembinder en trendsetter Pim van den Akker is elke partij geschikt voor een verrassende bloemencreatie. Interieurstylist Chantal ten Brinke laat zien dat geen materiaal of ruimte te gek is of je kunt er wel een feestje bouwen. Kledingstylist Nathalie Bharos helpt de kijker met het vinden van de juiste kleding voor elk feest dat gevierd wordt. En met cultuurtheoloog Frank Bosman gaan we stad en land af langs bekende en minder bekende christelijke en Joodse religieuze- en volksfeesten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons