Goed over God spreken

Blog van Andries Knevel

Deze week mag ik weer. En ik ben daar heel dankbaar voor.

Wat ik mag doen? Een serie programma’s opnemen met mensen die getuigen van hun geloof. Vorig jaar stokte de serie Andries TV vanwege mijn ziekte, maar deze week zijn er weer opnames voor uitzendingen begin 2018. Mensen inspireren, bemoedigen en verder helpen in hun geloof, dat is wat ik met de uitzendingen wil. Laten zien hoe geloof levens van mensen verandert.

Zijn het dan supergelovigen die in het programma geportretteerd worden? Helemaal niet. Ze zullen het in ieder geval zeker niet van zichzelf zeggen. Kijk zelf maar. De eerste vijf nieuwe gasten zijn: René de Reuver, Joke Buijs, Jurrien ten Brinke, Marnix Niemeijer en Elsbeth Gruteke (jawel, de collega!). Allemaal mannen en vrouwen die met vallen en opstaan Jezus willen volgen. Mannen en vrouwen met hun plezier en hun zorgen. Met hun vreugde in God en met hun vragen aan God. Net als u en ik. Identificatiefiguren noem je dat tegenwoordig, met een lastig woord. Mensen zitten niet meer zo te wachten op verhalen over geloof of over het volgen van Jezus, maar mensen zitten wél te wachten op mannen en vrouwen die proberen hun geloof te leven, die laten zien dat een geloof in de drie-enige God, spannend, vreugdevol en soms best lastig is.

Welnu, dat wil ik met het programma bereiken, zodat u en ik weer nieuwe moed krijgen, en zodat kijkers die niet zoveel met geloof hebben, worden aangeraakt. En ja, programma’s over God kunnen niet meer primetime worden uitgezonden. Dat is jammer, en die tijd komt ook niet meer terug. Maar weet u, telkens weer als ik op een laat tijdstip, of zomaar in de middag een programma zie waarin goed over God wordt gesproken, ben ik dankbaar. Dankbaar voor de enorme mogelijkheden die we als EO hebben. Nog altijd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons