‘Ik ben dankbaar dat ik tienermeiden iets heb kunnen geven’

Eline Hoogenboom stopt als directeur Huis van Belle

Eline Hoogenboom stopt in de zomer van 2018 als directeur van Huis van Belle. Tot die tijd wordt gezocht naar een opvolger. “Het blijft mijn missie om tienermeiden te bemoedigen en eerlijk te zijn over mijn eigen niet zo perfecte leven.”

Zes jaar geleden richtte Eline Hoogenboom Huis van Belle op, een stichting voor christelijke tienermeiden. Met een website, magazine en jaarlijkse Belle-dag steekt ze meiden een hart onder de riem.  

Vandaag schrijft ze op de website: “De rollercoastertijd is voorbij, er is een team van vijftien meiden inmiddels dat zich met hart en ziel inzet. We zijn een organisatie geworden. Volwassen.” 

Hoe ben je tot deze beslissing gekomen?
“Een jaar geleden ben ik gaan nadenken: hoe gaat Huis van Belle verder als ik niet meer de leiding heb? De stichting is inmiddels uit de pioniersfase, financieel groeien we gestaag. Dat moet doorgaan om gezond te blijven. Maar ik geloof niet dat ik dit wil en kan leiden. Er moet iemand anders komen die daar talent en energie voor heeft. Overigens blijf ik na mijn vertrek als directeur wel betrokken bij Huis van Belle. Hoe, is nog niet precies bekend.”

Er moet iemand anders komen die daar talent en energie voor heeft.

Wat voor iemand zoeken jullie?
“We zoeken een vrouw die tienermeiden begrijpt. En iemand die weet hoe je een bedrijf van een beginfase naar een volgende stap leidt. De nieuwe directeur moet ook goed met vrijwilligers kunnen werken. Huis van Belle draait op een vrijwilligersteam van wie het gros al vier, vijf of zes jaar betrokken is en een mening heeft hoe de stichting eruit moet zien. Het is een kunst dit alles aan te sturen.”

Wat zal je bijblijven van de afgelopen jaren?
“Op de Belle-dagen zag ik al die meiden in wie ik mezelf van vroeger herkende. Dan voelde ik dankbaarheid, dat ik ze heb kunnen meegeven dat God bij hen is en er meer meiden zoals zij zijn.”

En wat vond je lastig?
‘Soms waren er organisatorische dingen die te veel aandacht en tijd vroegen. Zo vind ik het nog steeds heel onterecht dat Huis van Belle geen ANBI-status heeft gekregen.”

Wat wens je de stichting toe?
“Dat ze meiden blijven vertellen dat ze er mogen zijn. Dat is de kernboodschap. Hoe dat gebeurt, kan me niet zoveel schelen. Als het bewustzijn van deze kernboodschap er maar blijft.”

Tekst: Tirza van der Graaf

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons